Epigraf - Projektowanie i aranżacja wnętrz : Przykładowe realizacje : Wnętrza publiczne : Sala bankietowa Bursztynowa - Łuków :

Sala duża


Sala bankietowa duża

Na sali bankietowej zostały obniżone su do wysokości podciągów konstrukcyjnych. W obniżeniach zoatały
zamontowane urządzenia klimatyzacyjne. W każdym obniżeniu w kształcie stopniowanego koła
zostały zamontowane żyrandole. Oświetlene zostało utrzymane w kolorystyce bursztynowej.
Część obniżeń została pomalowana na ciepły pomarańczowy kolor. Wprowadzenie koloru podkreśla układ
powstałych na suficie wzorów.

Sala bankietowa duża

Każdy filar został obłożony mozaiką imitującą bursztyn. Jest to rozwiązanie bardzo praktyczne-zabezpiecza
element konstrukcyjny przed zniszczeniem. Mozaiką została wyłożona również ściana boczna schodów.
W tym miejscu występuje w kolorze bezwym. 
Balustrady schodów zostały wykonane na zamówienie z metalu, są to elementy metaloplastyki.
Podest pod schodami został wyłożony ciemnym gresem polerowanym. Pod stopniem znajduje się oświetlenie
ledow-wąż świetlny. Oświetlenie tego typu znajduje się również pod każdym stopniem.
Salę bankietową od lobby oddziela tafla szkła również wykonana na zamówienie, barwiona
na kolor bursztynu. Tafla jest od góry podświetlona.
Na posadzce dookoła każdego filaru ułożony jest wzór koła, kolor posadzki to beż, ecru oraz ciemny brąz.

Sala bankietowa duża

Na posadzce znajduje się wzór składający sie z kół oraz kwadratów w ciemnej ramie z gresu polerowanego.
Wewnątrz każdego koła i kwadratu znajduje się wypełnienie kolorem pośrednim-beżem. Kolorystyka ścian
jest zbliżona do koloru posadzki. Całość tworzy delikatną przestrzeń linearnie zaakcentowaną przez układ wzoru
posadzki oraz sufitu. Kolor bursztynu ociepla pomieszczenie i nadaje jej elegancji. 

   
Epigraf Epigraf - Projektowanie i aranżacja wnętrz | Mapa strony | Kontakt | Polityka prywatności
Oferta specjalna | Przykładowy projekt
  Realizacja: Dianthus