Epigraf - Projektowanie i aranżacja wnętrz : Przykładowe realizacje : Wnętrza publiczne :

Rezydencja Leśna - okolice Tarnobrzega


Aranżacja wnętrz i elewacji obiektu hotelowo bankietowego "Rezydencja Leśna" w Łoniowie okolice Tarnobrzega.

Sala bankietowa

Sala bankietowa złożona jest z czterech części, każda z części jest innej wysokości.Dla uzyskania lepszej proporcji całego pomieszczenia część środkowa została obniżona o metr. Poszczególne wzory sufitu mają również optycznie ją skrócić. Boczne niskie nawy są obniżone tylko po obrysie, w ten sposób całość uzyskała spójny zrównoważony charakter.

Rezydencja leśna sala bankietowa 01 Rezydencja leśna sala bankietowa 03 Rezydencja leśna sala bankietowa 04 Rezydencja leśna sala bankietowa 05 Rezydencja leśna sala bankietowa 06
Rezydencja leśna sala bankietowa 07 Rezydencja leśna sala bankietowa 08 Rezydencja leśna sala bankietowa 02

Sala taneczna

Niewielkie pomieszczenie w budynku po dobudowaniu holu łączącego go z salą bankietową zostało zaadoptowane na salę taneczną. Pomieszczenie to pełni również funkcję sali konferencyjnej i małej kameralnej sali bankietowej. Ze względu na małą wysokość zastosowano tu oświetlenie w formie plafonów. Światło plafonów może zmieniać kolory. Ze względów praktycznych ściany zostały pokryte tynkiem zmywalnym-Micanto.

Rezydencja leśna sala taneczna 01 Rezydencja leśna sala taneczna 02 Rezydencja leśna sala taneczna 03 Rezydencja leśna sala taneczna 04 Rezydencja leśna sala taneczna 05

Apartament

Apartament to połączenie dwóch pomieszczeń. Może pełnić w obiekcie funkcje samodzielnego mieszkania jak i ogólnodostępnej przestrzeni dla większej liczby osób. Funkcjonalna kuchnia pozwala na przygotowanie posiłków część wypoczynkowa na komfortowy relax. Elementy wyposażenia z uwagi na dużą eksploatację zostały wybrane w wersji ekonomicznej.

Rezydencja leśna Apartament 01 Rezydencja leśna Apartament 02 Rezydencja leśna Apartament 03

Hol

Hol budynku został powiększony przez połączenie części na podwyższeniu z korytarzem. Schody i obniżenia sufitu zostały tak zaprojektowane aby zmienić charakter pomieszczenia na bardziej elegancki. Elementem dekoracyjnym który ma w tym pomieszczeniu przyciągać uwagę są podświetlane schody oraz rozety wkomponowane w układ kafli.

Rezydencja leśna Hol 01 Rezydencja leśna Hol 02 Rezydencja leśna Hol 03 Rezydencja leśna Hol 04

Komunikacja

Długi korytarz został podzielony wzorem posadzki na segmenty przedzielone rozetami. Pasy na ścianach optycznie zniekształcają perspektywę długiego pomieszczenia. Przestaje on mieć charakter typowego korytarza.

Rezydencja leśna Komunikacja 01 Rezydencja leśna Komunikacja 02 Rezydencja leśna Komunikacja 03

Łazienka hotelowa

W łazienkach hotelowych została wykorzystana seria płytek Sorenta/Sorro firmy Paradyż. Płytki nadają wnętrzu ciepłego charakteru. Wybrany dekor  nadaje łazience elegancji i w subtelny sposób przełamuje układ kafli.

Rezydencja leśna łazienka hotelowa 01 Rezydencja leśna łazienka hotelowa 02 Rezydencja leśna łazienka hotelowa 03

Hotelowe SPA

Do hotelowego SPA wykorzystane płytki Amiche/Amici firmy Paradyż. Klasyczna kolorystyka sprzyja relaksowi. Światło w tym wnętrzu jest delikatne i nastrojowe. Na wyposażeniu jest wanna z hydromasażem, sauna sucha, sauna mokra, pomieszczenie do masażu a także sala treningowa.

Rezydencja leśna łazienka hotelowa w SPA 05

Palarnia

Palarnia obecnie jest bardzo powszechnym pomieszczeniem przy obiektach hotelowych. Prezentowane pomieszczenie ze względu na niewielkie wymiary optycznie zostało powiększone lustrami naklejonymi na ścianę. Na ścianach zastosowano tapetę w ciemnym kolorze o wzorze nawiązującym do stylu glamour. Czarne skórzane sofy i hokery dodatkowo wzmacniają charakter całości.

Rezydencja leśna palarnia 01 Rezydencja leśna palarnia 02 Rezydencja leśna palarnia 03 Rezydencja leśna palarnia 04

Biuro

Niezbędnym pomieszczeniem w obiekcie hotelowo-bankietowym jest pomieszczenie obsługi klienta. W tym pomieszczeniu zaprezentowano efekt optycznego obniżenia pomieszczenia. Ściany do wysokości okna są zabudowane w podcięciu zabudowy znajduje się oświetlenie ledowe. Dodatkowo zastosowano średniej szerokości sztukaterię zamontowaną przy suficie. Klasycznego charakteru nadaje wnętrzu tapeta w pionowe, grube pasy. Na wyposażeniu znajdują się skórzane, tapicerowane kanapy i ciemne meble gabinetowe.

Rezydencja leśna Biuro 01

Elewacja

Bardzo prosty, duży budynek o charakterze bloku zyskał wygląd rezydencji poprzez zastosowanie kolorystycznego podziału ścian i zastosowaniu eleganckiej sztukaterii i boniowań na narożnikach budynku. Kolorystyka jest bardzo delikatna i świetnie wpisuje się w parkowy układ zieleni otoczenia. Wszystkie sztukaterie ze względu na wymiary i układ okien zostały wykonane na zamówienie.

Rezydencja leśna elewacja 01 Rezydencja leśna elewacja 03

   
Epigraf Epigraf - Projektowanie i aranżacja wnętrz | Mapa strony | Kontakt | Polityka prywatności
Oferta specjalna | Przykładowy projekt
  Realizacja: Dianthus