Epigraf - Projektowanie i aranżacja wnętrz : Przykładowe realizacje : Wnętrza publiczne : Hotel Tatar - Rawa Mazowiecka :

Sala konferencyjna i łazienki


Sala konferencyjna i Łazienki

Projekt łazienek Hotelu Tatar w Rawie Mazowieckiej. Łazienki zostały poddane gruntownej zmianie.
Hol łazienek został podzielony na dwie części, jedna część należy do toalety damskiej, druga do męskiej.
Przy suficie pojawiły się obniżenia z oświetleniem LEDowym.
W części pomieszczeń zostały wywołane również wnęki z pionowym oświetleniem LEDowym.
Kolorystyka mebli pod umywalkami została dopasowana do już istniejących drzwi które nie podlegały wymianie.

Hotel Tatar Rawa Maz 01 Hotel Tatar Rawa Maz 02
Hotel Tatar Rawa Maz 03 Hotel Tatar Rawa Maz 04
Hotel Tatar Rawa Maz 05

W łazienkach zastosowano płytki firmy Paradyż Masto Bianco oraz Masto Grys. Płytki zostały tak ułożone
aby ich wzór łączył się we wszystkich pomieszczeniach i stanowił jedną całość. Wszystkie zabudowy oraz
blaty pod umywalkami zostały obłożone tymi samymi płytkami. Jako dekor została użyta mozaika szklana.
Oświetlenie LEDowe wydobywa cały urok mozaiki, która po podświetleniu mieni się i nadaje
wnętrzom elegancji. Po przebudowaniu łazienka dla niepełnosprawnych stała się na tyle że można było w niej
umieścić wygodny przewijak.

Hotel Tatar Rawa Maz 06 Hotel Tatar Rawa Maz 07
Hotel Tatar Rawa Maz 09
Zmianie aranżacji uległa również sala restauracyjna. Materiałem wykończeniowym użytym w tej sali jest
gipsowa imitacja piaskowca połączona z lustrami oraz ciepłą kolorystyką.
Piaskowiec został umieszczony w podświetlonej wnęce oraz na części ścian. N ścianach pojawiły się
wklejane lustra w kształcie poziomych pasów. Zabieg ten optycznie powiększa mały kącik dając złudzenie
obecności drugiego pomieszczenia.

Hotel Tatar Rawa Maz 10

W sali konferencyjnej remontowi zostały poddane wszystkie ściany, podłoga, sufit oraz instalacje. Pozostałe piony
zostały wykorzystane do dekoracji w postaci podświetlonych wnęk wyłożonych imitacją piaskowca. Ponieważ
pomieszczenie było bardzo niskie na sufitach oraz ścianach pojawiły się duże płaszczyzny wklejanych luster.
Pod lustrami na ścianach pojawiły się płyty meblowe które zabezpieczają ściany przed uszkodzeniem podczas stawiania
wózków i stołów kateringowych. Kolorystyka podłogi została dopasowana do drzwi które nie podlegały wymianie.

 Hotel Tatar Rawa Maz 11 Hotel Tatar Rawa Maz 12
Hotel Tatar Rawa Maz 13 Hotel Tatar Rawa Maz 14
Hotel Tatar Rawa Maz 15 Hotel Tatar Rawa Maz 16

Podciągi konstrukcyjne w naturalny sposób podzieliły salę na trzy części. W części środkowej znajdują się na suficie
wklejone lustra oraz plafon ze szklanymi soplami. W dwóch częściach skrajnych sali znajdują się dwupoziomowe obniżenia sufitu.
W każdym obniżeniu znajduje się oświetlenie punktowe. W części środkowej po jednym plafonie z soplami kryształowymi.
Poprzez zastosowanie dużej ilości luster sala została optycznie powiększona, podwyższona i doświetlona.

   
Epigraf Epigraf - Projektowanie i aranżacja wnętrz | Mapa strony | Kontakt | Polityka prywatności
Oferta specjalna | Przykładowy projekt
  Realizacja: Dianthus