Epigraf - Projektowanie i aranżacja wnętrz : Przykładowe realizacje : Wnętrza prywatne :

Łazienka z wanną z hydromasażem


Łazienka została zaprojektowana w nowoczesny sposób z wykorzystaniem dużych kafli w kolorze ciemnego brązu, kremowym oraz mozaiki w kremowym odcieniu.
Na podłodze zastosowano gres w jasnym kolorze, materiał na podłogę - gres półpolerowany.
Duże lustra we wnękach oraz błyszczące powierzchnie powiększają łazienkę, doświetlają ją oraz odwracają uwagę od prostokątnej formy pomieszczenia.
Na ścianie po lewej stronie od wejścia został umieszczony grzejnik.
Grzejnik ma bardzo prostą formę oraz srebrny kolor.
Część promieni światła halogenów zamieszczonych w zabudowie nad wanną załamuje się na grzejniku wkomponowując go w całość.
Grzejnik dodatkowo poprzez polerowaną, lśniącą powierzchnię odbija kolor płytek  i sprawia iż jest niezauważalny w pomieszczeniu.

Wanna z hydromazażem

W pomieszczeniu przeznaczonym na mały pokój kąpielowy znalazł swoje miejsce fotel o bardzo ciekawym i oryginalnym kształcie w obiciu z zielonej skóry.
Oświetlenie znajdujące się z boku wanny delikatnie wydobywa rysunek fotela i podkreśla jego kolorystykę nawiązującą do koloru drewna wanny.

Oświetlenie łazienki

Oświetlenie w pomieszczeniu przeznaczonym na mały pokój kąpielowy jest ważnym elementem, światło ma tworzyć nastrój sprzyjający odpoczynkowi.

Oświetlenie zapalane jest strefowo i znajduje się w kilku miejscach pomieszczenia:

  • przy wannie nisko nad podłogą;
  • nad wanną - dekoracyjny żyrandol;
  • przy lustrze;
  • z tyłu za kabiną prysznicową;
  • w zabudowie z karton-gipsu nad wanną.

Różne formy oświetlenia, nadają wnętrzu oryginalnego charakteru i sprawiają iż jest bardzo ciepłe w odbiorze.

Szafka podręczna w Łazience

Dla urozmaicenia pomiędzy dużymi kaflami została zastosowana mozaika, znajduje się ona za umywalką oraz za wanną.
Pod umywalką została ustawiona bardzo oryginalna szafka.
Kolor drewna szafki nawiązuje do koloru pozostałych elementów w obudowie drewnianej.

Dla wzmocnienia narożników przy zabudowie półki z karton-gipsu zastosowano aluminiowe narożniki.
Wnętrze ma bardzo przejrzysty układ, nieskomplikowaną zabudowę, a wszystkie efekty nadające charakteru łazience zostały uzyskane poprzez grę oświetlenia z lustrami oraz powierzchniami polerowanymi.

   
Epigraf Epigraf - Projektowanie i aranżacja wnętrz | Mapa strony | Kontakt | Polityka prywatności
Oferta specjalna | Przykładowy projekt
  Realizacja: Dianthus