Epigraf - Projektowanie i aranżacja wnętrz : Przykładowe realizacje : Wnętrza prywatne : Dom Łódź :

Salon


W salonie elementem dominującym od strony wejścia są kręcone schody.
Zostały one umieszczone na miejscu starych mniej funkcjonalnych i zajmujących  więcej miejsca.
Ponieważ wnętrze jest nowoczesne materiałem, który posłużył do budowy schodów jest drewno oraz metal.
Stopnie są drewniane w kolorze dębu bielonego zbliżonego do koloru drewna na podłodze.

Balustrada to gięty metal, poręcz również została wykonana z drewna a jej kształt powtarza kształt wygięcia balustrady.
Do metalu użytego w konstrukcji schodów nawiązuje wybrane oświetlenie.
Kinkiety oraz oświetlenie sufitowe centralne są wykonane z metalu, abażury to podwójne szkło o bardzo delikatnym rysunku.

Salon

W salonie oświetlenie jest włączane strefowo, można dowolnie regulować ilość światła i miejsce świecenia.
Ponieważ inwestorzy nie przewidywali obrazów na ścianach jako dekoracji, dlatego kinkiety zostały umieszczone na trawertynowych płytach.
Układ tych elementów dodaje wnętrzu elegancji i stanowi wyróżniający się akcent na gładkich ścianach. Kolorystyka wnętrza jest klasyczna.

Bardzo jasny kolor ścian kontrastuje z bardzo ciemnymi meblami.
Zlikwidowanie otworu drzwiowego w kształcie łuku między pomieszczeniami spowodowało połączenie  przedpokoju oraz salonu, przez co obydwie strefy domu zyskały na przestronności.

Drewniana podłoga została połączona z gresem w ceglastym kolorze w części przedpokoju.
Aby pomieszczenie wyglądało na dużo większe niż w rzeczywistości ściany i sufit zostały pomalowane w tym samym kolorze.
"Jaśminowa biel" ścian i sufitu rozświetla dość ciemne pomieszczenia.

   
Epigraf Epigraf - Projektowanie i aranżacja wnętrz | Mapa strony | Kontakt | Polityka prywatności
Oferta specjalna | Przykładowy projekt
  Realizacja: Dianthus