Nagłówek
Epigraf - Projektowanie i aranżacja wnętrz : Przykłady projektów : Wnętrza prywatne : Łazienka :

Łazienka - duża łazienka ze skosami


Pomieszczenia na poddaszu stwarzają niepowtarzalne możliwości aranżacyjne. Dzięki skosom i załamaniom ścian z monotonnych pudełek przeobrażają się w bryły o oryginalnych, często bardzo nieregularnych kształtach. Tak powstają wnętrza o szczególnym, niepowtarzalnym nastroju. Teoretycznie duże pomieszczenie łatwiej jest zaprojektować, ponieważ można modelować przestrzeń według własnego uznania.
Łatwo jednak stworzyć wtedy nieczytelny chaos.
Żeby do tego nie dopuścić w tej łazience zostało wydzielonych kilka stref.

Łazienka

Część z oknem znajdującym się pomiędzy dwoma skosami jest częścią typowo dekoracyjną.
Między tymi skosami powstała wnęka o kształcie piramidy.
Wyłożona jest piaskowymi płytkami.
Okno zostało zasłonięte pasiastą roletą w pastelowych odcieniach błękitu i żółci, z zamierzonymi pionowymi pasami, które optycznie powiększą Pod oknem znajduje się drewniana półko-szafka. Umiejscowienie tam kwiatka, dodatkowo nadaje łazience niepowtarzalnego klimatu

Z zewnątrz skosy maja ciemnopomarańczowy kolor, podobnie jak sufit.
Obydwa te nachylenia są podświetlone lampami umieszczonymi tuż przy suficie.
Wnęka ta dzieli łazienkę na dwie strefy.

W stronie kąpielowej stoi półokrągła wanna obudowana ciemnym drewnem.
Środek łazienki jest pusty.
Natomiast po drugiej stronie znajduje się sedes.
Zarówno sedes, wanna jak i umywalka są pokryte powłoką reflexu, która gwarantuje łatwe utrzymanie czystości, higieny.

Obok umieszczona jest duża umywalka.
Jest ona osadzona na drewnianej wiszącej szafce.
Nad nią wisi prostokątne lustro.
Całość utrzymana jest w kolorach ciepłych z drewnianymi ciemnymi elementami.
Oświetlenie górne, halogenowe, które nadaje temu miejscu niepowtarzalny klimat. Gra światła i cienia w tej aranżacji dodaje wnętrzu tajemniczości.

   
Epigraf Epigraf - Projektowanie i aranżacja wnętrz | Mapa strony | Kontakt | Polityka prywatności
Oferta specjalna | Przykładowy projekt
  Realizacja: Dianthus