Epigraf - Projektowanie i aranżacja wnętrz : Przykładowe realizacje : Wnętrza prywatne : Mieszkanie prywatne - Zgierz :

Kuchnia


Aneks kuchenny powstał poprzez wyburzenie ściany między kuchnią a pokojem.
Niewielkie pomieszczenie zyskało w ten sposób przestrzeni, stało się większe i jaśniejsze.
Zastosowanie sprzętu kuchennego pod zabudowę pozwoliło na użycie jednorodnych frontów.

Kolor MDF-u lakierowanego szafek wiszących oraz stojących koresponduje z kolorystyką ścian i sufitu.
Ten zabieg optycznie powiększył pomieszczenie.
Mimo wysokiej zabudowy wygląda ona na delikatną i lekką.
Powierzchnie lakierowane dodatkowo odbijają światło i dodają kuchni perspektywy.

Kuchnia

Kolor brązowy pojawił się w kuchni na blatach mebli, w ich korpusach oraz innych elementach drewnianych.
Stanowi to ładny akcent w pomieszczeniu oraz wyznacza strefy i kształt zabudowy.
Brązowy kolor zastosowano w miejscu narażonym na zabrudzenia między szafkami.

Materiałem użytym do wyłożenia strefy między szafkami są płytki.
Płytki ułożone zostały w pionie zgodnie z rysunkiem cieniutkich, jasnych paseczków.
Dla urozmaicenia zabudowy szafki wiszące dolne po obu stronach szafki narożnej wykonane zostały z białego lakobelu osadzonego w aluminiowej ramce.

Kuchnia

Zlewozmywak ze względów funkcjonalnych został umieszczony w narożniku, przez co pomiędzy każdym sprzętem jest trochę wolnej przestrzeni niezbędnej do przygotowywania potraw.
Szafki pod oknem zostały celowo obniżone do wysokości parapetów okien.
Strona z niższymi szafkami została zaakcentowana płytą drewnopodobną ustawioną w pionie przy okapie.

Płyta jest w brązowym kolorze z aluminiowymi szprosami nawiązującymi do aluminiowych ramek frontów szafek wiszących.
Płyta oraz fronty w aluminiowych ramkach stanowią układ sprawiający iż niższa zabudowa nie jest elementem rażącym lecz komponującym całość szafek w funkcjonalny układ.

   
Epigraf Epigraf - Projektowanie i aranżacja wnętrz | Mapa strony | Kontakt | Polityka prywatności
Oferta specjalna | Przykładowy projekt
  Realizacja: Dianthus